Obrigado! Noen bilder fra sommeren 2002 1 2 3 4 5 6 7
Belem
- bydelen i Lisboa som er et monument over sjøfarten
"Kom til Portugal som en fremmed
- forlat Portugal som en venn".
Gammel Portugisisk ordtak

Foto: Kristin Søvik© Sjøfarten plasserte Portugal på verdenskartet i midten av forrige århundre. Belem er bydelen i Lisboa som er en eneste stor samling av sjøfartsmonumenter, ja det er i seg selv et sjøfartsmonument.

Her ser vi ut over munningen av eleven Tejo, med Torre de Belem til venstre.

- Torre de Belem and the river Tejo

Torre de Belem.
Det sies at dette er et av verdens flotteste militære byggverk. Det ble oppført i 1514-1515 for å forvare innseilingen til Lisboa på elven Tejo. Arkitekt: Francisco de Arruda.
Han sjonglerte med stilarter og satte sammen mauriske kupler, dobbeltvinduer og loggiaer i italiens renessansestil. Og dekorete det hele med kveiler av tauverk, våpenskjold og kors. I stein.

-Torre de Belem, or Praca da Torre de Sao Vincente de Belem, said to be one of the greatest military construction in the world. Move the cursor over the picture and see why...

Foto: Kristin Søvik©

Centro Cultural de Belem, en moderne bygning som ligger i midt det gamle miljøet. Bygningen er i ubehandlet kalkstein med atrier, trappehus og terasser der det vokser oliventrær. Her gis det et godt innblikk i formgivningnes hovedtrender siden femtitallet.
Helt til venstre begynnelsen på Museu da Marinha, som viser Portugals sjøfartshistorie fra 1500-tallet og frem til i dag. Det hele presentert ved hjelp av skipsmodeller.

- The cultural Center in Belem.

Foto: Kristin Søvik© Betongskuten som ble reist i 1960 ved 500-årsdagen for prins Henrik død.
Prins Henrik var bedre kjent som "Sjøfareren".

En heis fører opp til en trang utsiktsterasse med utsikt over Tejo og stedene rundt monumentet. Her har man et fint 360 graders utsyn over hele Belem og distriktet rundt. Absolutt verdt et besøk når du er på de kanter.

- The huge Henry the Navigator memorial i Belem: Padrao dos Descobrimentos,

Foto: Kristin Søvik© Belem med kompass-rosen og det innfelte verdenskaret.
Bildet er tatt fra toppen av minnesmerket over Henrik Sjøfareren: Padrao dos Descobrimentos.

- From the top of the Henry the Navigator memorial i Belem. Down there is a compass card with a World Atlas in the middle.