Obrigado! Noen bilder fra sommeren 2002 1 2 3 4 5 6 7
Sagres
- Europas stortå
"Kom til Portugal som en fremmed
- forlat Portugal som en venn".
Gammel Portugisisk ordtak

Foto: Kristin Søvik© Gjensyn med Fortaleza de Sagres som en gang i tiden rommet Henrik "Sjøfarerens"" navigasjonsskole, den tids Cape Canaveral.
Man fylles på en måte med stillhet og ærefrykt for historien når man kommer til dette stedet.

- The Entrance to Cape Canaveral of the 1500-century.

Fortet sommeren år 2000
Foto: Kristin Søvik© I borggården til fortet. De hvite murene er litt slitt av vær og vind. Bak til høyre ligger den kjempemessige kompassrosen som Henrik "Sjøfareren" brukte til sin navigasjonsskole. Det sies at den er godt synlig fra fly som flyr over stedet.

Fortet er ellers merkelig på den måten at det kun har en mur på en side, ikke fire. De tre andre sidene er godt beskyttet av klippene som faller over hundre meter rett ned i sjøen.

- In the Courtyard of the Fortress

Foto: Kristin Søvik©

Utsikt mot Cabo de Sao Vicente, fyrtårnet som ligger enda lenger mot øst. Fyret som må rundes før man seiler østover mot Gibraltar og det varme Middlehavet.

- Wiev of the lighthouse on Cabo de Sao Vicente.

Foto: Kristin Søvik© Midt i festningen ligger en liten kirke hvor, sies det, de store oppdagelsesreisende søkte støtte åndelig før de la ut på de store reisene som ingen ante hvor kunne komme til å ende.

Her bilde av altertavlen i den lille kirken.

Forøvrig er festningen rimelig øde og forblåst, men aboslutt verdt et besøk.
Inne i borgården finnes foruten kirken en liten kafe, et kunstsenter, en VISA-automat og ca 20 PC-er i nett. Bakover er det ca en kilometer med ødemark. Stedet er fredet etter meget strenge portugisiske fredningsbestemmeleser.

- Altarpiece in the little church in the fortress

Foto: Kristin Søvik© Fra Beliche
Det blåser kraftig på en rolig dag i Beliche, en liten grønn lunge i blant alle steinklippene. Sagresfortet i bakgrunnen.
Herfra er det lett å se hvorfor fortet kun har en mur. De klippene vi ser her er uinntagelige.

- Wuev of The Sagres Fortress from Beliche.